Спортният директор на Ботев (Пловдив) - Артур Платек, коментира актуалните теми в клуба.

"Беше добър сезон за нас. Когато сравня между това каква беше ситуацията в и около клуба, когато пристигнах, мисля че свършихме добра работа. Постигнахме добър успех със спечелването на Купата. Изпълнихме целта - класиране за Европа. С този млад състав направихме крачка напред. Когато пристигнах през септември, не беше лесно. Гледайки цялостната ситуация в клуба, след две седмици ми се наложи да направя голямо решение за предишния треньор. Знаех накъде ще поемем, направихме добър избор“, започна Платек.

"За клуба е добре, че треньорът остава. Чувал съм, че Ботев е имал сезон с четирима треньори, сега искаме постоянство. Когато имаме добър отбор, всичко може да се случи. Мога да дам пример от полското първенство – миналата година Ягелония и Шльонск се бориха за оцеляване, през този сезон Ягелония е шампион, а Шльонск – втори. Във футбола нещата се променят бързо. Искаме да се подобряваме постепенно всеки сезон.“

"Душан работи добре с футболистите. По мое мнение трябва да има малки промени в този стил, който сме коментирали. Феновете знаят, че когато дойдат на стадиона, отборът ще е агресивен с добър преход и интензитет", сподели Платек.