Левски приема Черно море в двубой от 14-ия кръг на efbet Лига.

Двубоят на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов“ е от 16:30 часа и е поверен на един от водещите родни арбитри Никола Попов.

Мачът е за шест точки и за двата отбора, които се борят за местата, даващи право на излаз в Европа. За "моряците“ залогът е двоен, тъй като при евентуален успех, те ще оглавят класирането.

Двубоят идва в лек кризисен момент за "сините“, които са в серия от два поредни шампионатни двубоя без успех. Отборът е на петото място в класирането, като изостава с пет точки от третия – ЦСКА-София, като "червените“ са с мач повече.

Отборът на Черно море също леко забоксува, като отборът също не успя да спечели последните си два шампионатни двубоя, постигайки две равенства.

За първи път треньорът на Левски Николай Костов няма да се чуди до последно кой от бразилците да извади от групата си за мача, след като Уелтон, Цунами и Роналдо получиха български документи. Сигурен извън строя е трайно контузения Билал Бари.

Най-вероятно специалистът ще заложи на Пламен Андреев на вратата. В отбрана ще започнат Хосе Кордоба и Кристиан Димитров в средата и Цунами, и Жереми Петрис по крилата. В средата пред тях ще са капитанът Андриан Краев и Асен Митков. Напред ще се разчита на Уелтон, Фадига, Роналдо и Рикардиньо.

В лагера на Черно море не са на разположение на Илиан Илиев  Александър Василев, който има травма и Алекс Фернандес, който е наказан заради натрупани картони. В групата се завръща Пабло Гарсия, който бе извън състава заради контузия.