Няма да оставя Хебър в този труден момент, въпреки че проектът е в застой. Това заяви треньорът на футболния тим на Хебър Пазарджик Любослав Пенев.

Специалистът участва в пресконференция заедно с шефът на клуба Елизар Спасов, на която бе коментирана ситуацията в клуба.

"Проблемът не е толкова сериозен – категоричен бе Пенев. - Общината и ръководството на клуба трябва да имат директен контакт, без посредници. Новият кмет с ръководството. Така всички въпроси ще отпаднат. Клубът е готов по всяко едно време да приемат членове на Общината в Управителния съвет на клуба".

Любослав Пенев каза още, че той и екипът му работят вече близо година с огромно удоволствие в Пазарджик.

"Когато взех решение преди 10 месеца, ми хареса проекта и базата – заяви треньорът на Хебър. - Това е една от най-хубавите бази в Първа лига. След ноември месец настъпиха промени. Този проект е в застой. Ръководството полага усилия да се движи, но трябва и подкрепа. Тя трябва да дойде от Общината. Това че има нов кмет от ноемврви месец, означава ли, че не трябва да има футболен клуб Хебър?“.

Пенев обясни и какво има предвид, казвайки "застой“.

“Промениха се много неща, не се помага на клуба и ние бяхме принудени да се разделим с трима основни футболисти – посочи специалистът. -   Резултатите са налице, този отбор пише нова история за Хебър. Миналата година не само, че не изпаднахме, а дори не играхме и плейоф. Това са важни неща. Започнахме първенството тази година и сме в добра позиция. Проектът е в застой финансово, ние бяхме принудени да се разделим с футболисти, но и това няма да е достатъчно да се покрият задълженията. Ние ще продължим да работим. Предстоят ни важни мачове. Хебър е добро лице на град Пазарджик. Всеки ден съм на тренировка, продължаваме да се ангажираме с работата в Хебър. Относно подготовката. Остават ни две седмици до първия мач, две контроли. Спортно-технически подготовката ни върви идеално, имаме чудесна база. Това което се случва много влияе на футболистите. Ще се опитаме да се подсилим. Мислим по въпроса и преговаряме с различни футболисти. Не е малко времето, което остава. Вярвам, че ще има нови попълнения".