По-реалните шансове в мача за победата бяха за нас. Пропуснахме момента да използваме преднината си в резултата. Допуснахме глупав гол. Това промени ситуацията на терена. Това заяви треньорът на Левски Николай Костов след равенството на тима му с ЦСКА-София.

Отборите на ЦСКА-София и Левски завършиха наравно 1:1 вм мач от 13-ия кръг в efbet Лига.

"Започнахме много добре, противопоставихме се на силовия футбол на ЦСКА-София – анализира след срещата наставникът на Левски. - Бяхме готови, приемахме техните еднообразни през целия мач атаки. В началото на второто имахме шанс да затвърдим попадението с ново, но не се получи, а вместо това получихме гол. Достойно се представихме, срещу този футбол, който практикува ЦСКА. Техният стил е малко неудобен за нас".

Николай Костов бе категоричен, че и двата тима са преследвали победата.

"На нас победата ни беше нужна много – посочи треньорът на Левски. - Сега си тръгваме само с 1 точка и се отдалечаваме от челните места. И идваме от загуба с Лудогорец, която беше несправедлива за мене. За нас беше важно да победим. Максимално се стараха нашите футболисти, но имахме напрегнати играчи. Но няма как, трябва да имаме търпение и да бъдем устойчиви психически.

Искахме да влезем в паузата за националните отбори в настроение след победа над ЦСКА. Понякога желанието надхвърля възможностите. По принцип не трябва да коментирам смените, но влизането на Ван дер Каап беше заради умората, която натисна Асен Митков. Той беше за смяна и това беше спонтанно решение. И също така да затвърдим играта за втора топка. ЦСКА изритваше топката към техните хора на върха на атаката, а и правеха едно и също цял мач“.

Николай Костов обясни и решението си да смени Джеван елр Джемили само десет минути, след като той се бе появил на терена.

"Той просто не беше готов. Влезе и веднага направи грешка, от която за малко да загубим. А точно в този момент ние имахме преимущество и бяхме натиснали педала", каза треньорът.