Водещият люта битка за оцеляването си в елита тим на Пирин Благоевград приема втория в класирането Черно море в мач от последния, 30-и кръг от редовния сезон в efbet Лига.

Мачът на стадион "Христо Ботев“ в Благоевград е от 15:15 часа, като е поверен на Станимир Тренчев.

Пирин е на 13-ото място в класирането, като има като точка аванс пред 14-ия Локомотив София и изостава само с точка от 12-ия Хебър.

Отборът от Благоевград посреща в отлично настроение втория във временното класиране, след като в предишния си мач удари като гост ЦСКА-София, което доведе и до уволнението на треньора на "червените“ Нестор Ел Маестро.

"Моряците“ също пристигат в Благоевград с допълнително самочувствие, след като победиха на "Тича“ Левски с 3:1. Хората на Илиан Илиев преследват задължителен успех, като искат да завършат редовния сезон втори. За момента Черно море има 1 точка аванс пред третия ЦСКА-София.

В последните си пет шампионатни мача Пирин са с 2 победи, 2 равенства и загуба.

Черно море имат 3 успеха, загуба и равенство.

Отборът от Варна играе трудно като гост, като в последните си пет двубоя на чужд терен в първенството има само 1 успех, както и 3 загуби и 1 равенство.

За гостите от Варна двубоят пропускат Даниел Димов и Влатко Дробаров, които лекуват контузии.

От своя страна Пирин е спечелил само 1 от последните си пет домакински мача за първенство.

Двубоят пропускат контузените Николай Бодуров, Аймен Суда и Илиан Костов. Втори мач наказание изтърпява Христо Попадийн.

В първия мач за сезона Черно море се наложи трудно у дома с 2:1.