Лудогорец се събира за началото на зимната подготовка утре (5 януари) в София. От 6 до 10 януари футболистите ще минат функционални изследвания и фитнес тестове и ще проведат тренировки в столицата. Заниманието на 9 януари ще бъде открито за медиите, като клубът допълнително ще разпространи информация за мястото на неговото провеждане и началния час.

На 8 януари в 13,00 ч. в столичния хотел "Zoo" ще има пресконференция, на която ще бъдат разкрити подробности за зимната подготовка. В брифинга участие ще вземат спортният директор Георги Караманджуков, старши-треньорът Георги Дерменджиев и футболисти.

От 11 януари до 4 февруари дванадесеткратните шампиони ще се подготвят в турския курорт Белек. В югоизточната ни съседка Лудогорец ще играе контролни мачове срещу следните съперници:

21 януари - Шахтьор Донецк (Украйна)

24 януари - Олимпия Любляна (Словения)

27 януари - Ракув (Полша)

30 януари - Теплице (Чехия)

03 февруари - Млада Болеслав (Чехия)

За 31 януари също е планиран контролен мач, по чиято организация се работи в момента. Съперникът в него ще бъде обявен в следващите дни.

Лудогорец се прибира в България на 4 февруари. До първия официален мач за пролетния сезон - двубоят за Суперкупата на България срещу ЦСКА 1948 на 10 февруари, тимът ще се подготвя в Разград.