Играхме на високо ниво. Днешният мач бе от тези, които трябва да се спечелят със сърце. Радвам се, че момчетата го направиха. Това заяви треньорът на Етър Светослав Петров сред победата на тима си над Ботев (Враца).

Етър победи като домакин Ботев (Враца) с 2:1 в мач от 15-ия кръг в efbet Лига.

"Няма как да съм доволен от облика и мача – призна треньорът на Етър. -  Най-доволен съм, че спечелихме, след като изоставахме рано в резултата. Поздравявам Христо Янев. Отборът му прави неща, които той обича и на моменти им се получават, но се радвам, че проявихме мъжество и се раздадохме на сто процента. Все още има доста какво да работим, но пък се получиха неща, каквито тренирахме и какво бяхме подготвили за мача.

Недоволен съм изключително, че втори мач допускаме гол след първите пет минути. Не сме отбор, който може да си позволи подценяване, по-скоро говорим за липса на концентрация. Явно момчетата искаха да си спестят бягането след мача и направиха така, че да бягат максимално в мача. След срамния мач с Хебър се раздадохме и показахме на феновете, че могат да ни вярват“.

Светослав Петров добави, че първото, което му е направило впечатление, след като е застанал начело на Етър, е било, че футболистите нямат нужната увереност в себе си.

"Надявам се, че особено последните два мача ще бъдат една добра предпоставка да трупаме още точки – каза още Светослав Петров. -  На този етап мислим как да извлечем максимума от футболистите, с които разполагаме. Срещу ЦСКА очаквам да се представим добре и футболистите да изпитат удоволствието от такъв двубой. ЦСКА играе силно, откакто Нестор Ел Маестро смени системата, ще бъде интересен мач".