Треньорът на Етър Велико Търново Светослав Петров и двамата капитани Георги Ангелов и Крум Стоянов дадоха пресконференция преди старта на пролетния полусезон.

Те говориха за подготовката, селекцията и очакванията за предстоящия важен мач с ЦСКА 1948.

"Всяка промяна се прави с надеждата да е за добро, това важи и за селекцията – анализира ситуацията в отбора Светослав Петров. - С надеждата Етър да се справя още по-добре, да натрупаме точки и в крайна сметка да успеем да се спасим – директно или през бараж. Идеята ни беше точно такава, когато обсъждахме с кои футболисти да се разделим, какъв тип играчи да привлечем. Истински се надявам, че новопривлечените футболисти ще успеят да вдигнат нивото и ще показваме друга игра“.

Специалистът похвали играчите си за старанието и отношението им по време на подготовката.

"Подходиха с необходимата сериозност и се вложиха максимално – каза Петров. - Факт е, че имаме нужда от време от стиковка и напасване, имаме футболисти, които се присъединиха в последния момент. Но няма кой да ни чака, първенството се подновява тази седмица и ние трябва да сме максимално готови за това, което ни предстои. Искам да играем печеливш футбол. На нас ни трябват точки. Колкото и да ми се иска отборът да играе красиво, в момента за нас най-важно е да печелим точки. По какъв начин – ще покажем на терена. Това за нас е цел № 1“.

Треньорът на Етър изрази надежда, че отборът ще може още да бъде подсилен.

"Искрено се надявам да има и още нови имена, няма треньор, който да не иска добри играчи – посочи Петров. - Надявам се да има още, имаме нужда от подсилване на една-две позиции. Ако намерим качествен футболист и имаме възможност, ще го привлечем. Дали съм доволен от селекцията – ще видим в мачовете. Гледаме предварително новите попълнения, но никога няма гаранция как ще се адаптират. Западните клубове купуват играчи за по 100 милиона и не оправдават очакванията, а какво остава за нас. Трябва да предразположим чужденците да се аклиматизират и приспособят, за да покажат качествата си. Аз мисля, че футболистите, които сме привлекли, имат качества. Дано ги покажат“.

За предстоящия мач срещу ЦСКА 1948 специалистът каза, че всички играчи са на разположение с изключение на наказания Кольо Станев.

"Това е едно от нещата, които най-много ме радват: че през цялата подготовка нямахме контузени и успяха да се подготвят – добави той. -  Що се отнася до Шано, той се лекува във Франция, има някакъв проблем с дискова херния. Аз искам футболистите да са при мен, когато са готови на сто процента, за да знам че мога да ги подготвя.

За нас няма лесни мачове. Въпреки че някои се опитват да налагат мнение, че едва ли не ЦСКА 1948 е разпродаден, аз не смятам така. И преди трансферите те разполагаха с достатъчно качествени футболисти. Видяхме на мача с Лудогорец какви смени се правят – излиза младежки национал, влиза човек, който е бил национал. Изравниха с десет души, стояха добре, което е достатъчен атестат.

Ивайло Чочев беше фактор в ЦСКА 1948 и с решаваща роля, барометър, но те и без него са силен отбор. Да, по различно ще бъде, но да не си мислим, че като излезе Чочев и ще им падне класата.

Със сигурност ни предстои изключително труден мач и тук е въпрос на моментна концентрация и мотивация и играчите, които повече искат, ще спечелят в неделя. Факт е, че съперникът има по-добри играчи като индивидуалности, но аз се надявам ние като отбор да успеем да се противопоставим и да излезем с чест от мача. Само ако играем като отбор, можем да постигнем някакъв успех. Не можем да решаваме мач с някаква индивидуална класа. Всичко трябва да бъде подчинено на отборната игра и в името на Етър.

Много по-големи треньори от мен са казали: най-важният мач е следващият. Мислим за него, после ще мислим за следващите. Естествено, че излизаме с нагласа за победа, но пак казвам, на нас ни липсват точки и затова е много важно да печелим точки – кога една, кога три… Едно е повече от нула, така че по-добре да спечелим една, отколкото да загубим. Тежък мач, в който излизаме с нагласата да спечелим! Опрени сме до стената, защото нямаме точки, ако са три – супер, ако е една – продължаваме напред“.