Наставникът на Ботев Пловдив Душан Керкез остана изненадан от категоричната победа на състава си над Локомотив София с 6:0. В миналия кръг от Първа лига "канарчетат" отново играха зрелищно и надвиха с 5:3 Ботев Враца.

"Не очаквах да вкараме толкова голове, но в крайна сметка най-важна е победата. Отборът се държа професионално през цялото време. Последните две седмици представянето на тези играчи ми дава голяма надежда за бъдещето. Изглежда сякаш вкарваме за забавление, но се крие много работа зад това. Ние бележим, надявам се да продължим, но се надявам и да бъдем по-добри в защита", заяви той.

"Имахме един слаб период в защита, но ние не играем сами. Винаги има отбор срещу нас. Днес ние си направихме мача лесен. Локомотив обаче е опасен отбор. Аз се надявам моят отбор да продължи да работи по същия начин. Нямаме много победи и просто се надявам да продължим така, но без здрава работа, талантът няма значение. Поздравявам моя състав. Ние свършихме добра работа. Поздравявам Попов за неговия рожден ден и мач № 600. Колкото повече той играе, толкова по-добре за българския футбол", продължи специалистът.

"Феновете бяха прекрасни, те винаги вярват в нас. Въпреки че този двубой се играе във време, което не е много за футбол, те отново бяха зад нас. Ще работим здраво и ще се опитаме да спечелим следващия двубой. Дербито е по-различен мач. Трябва да се успокоим след днешната победа, да се подготвим по най-добрия начин. Предстои много работа за мен и моя щаб", допълни Керкез.

"Много млади играчи заслужават повече време. Атанас Чернев играе добре, с представянето си получи възможност да играе, днес показа добро представяне", завърши изказването си босненецът.