Най-значимият мач в българския футбол ще се проведе тази неделя. Двата най-успешни родни клуба в лицето на Левски и ЦСКА ще се изправят един срещу друг за пръв път през календарната 2024 г. "Сините" са символични домакини на 162-ото Вечно дерби от Първа лига, а мачът на Националния стадион "Васил Левски" започва в 14:45 часа.

Настроенията в двата лагера са минорни, имайки предвид загубите в последните им мачове. Играчите на Николай Костов бяха разгромени от Лудогорец с 5:1 в Разград, докато тези на Нестор Ел Маестро бяха тотално надиграни от Локомотив Пловдив в София, като 2:1 бе най-малкото, с което "Армейците" се прибраха.

Така и "сини", и "червени" влизат в големия мач със загуба за пръв път от 5 години. За последно двата най-обичани отбора у нас загубиха последните си срещи преди сблъсък с вечния съперник през април 2019 г.

Вечното дерби на 20 април 2019-а завършва 0:0, а три дни преди това ЦСКА губи гостуването си на Ботев Пловдив за Купата на България с 3:2. Шест дни преди дербито Левски губи като домакин от Лудогорец с 0:2 в мач от първенството.