Ръководството на Левски е внесло заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион "Георги Аспарухов". Преди месец Левски учреди дружество "Стадион Георги Аспарухов", което има за цел за подобряването на инфраструктурата на клуба и реконструкцията на сегашното съоръжение или построяването на ново такова.

Ето какво написа Левски на официалния си сайт:

"Скъпи левскари,

На 29.02.2024г (четвъртък), чрез целево създаденото проектно дружество "Стадион Георги Аспарухов" ЕАД, ПФК "Левски" АД внесе официално до Областна администрация София и Министерство на младежта и спорта, заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион "Георги Аспарухов".

В изпълнение на изискванията на Закона, на вниманието на отговорните институции, бе предоставена инвестиционна програма, съпътстваща искането на ПФК "Левски" за придобиване на всички права да инвестира и управлява стадиона дългосрочно.

Вярваме, че екипът ни направи първата и най-важна стъпка по пътя към изграждането на нов дом на нашия любим клуб. Мотивация и отговорност е да следваме верния път заедно - всички ние, в името на "Левски".