Искам да се запомни, че първата победа на Ботев на "Колежа" е в памет на Иван Занев. Това заяви след успеха на "канарчетата“ над Славия асистентът на треньора на тима Рафаел Ферейра Борислав Караматев.

В мач от 8-ия кръг в efbet Лига Ботев победи като домакин Славия с 3:1. Това бе първа победа за "жълто-черните" на стадион "Христо Ботев" след откриването на обновеното клубно съоръжение.

"Започнахме добре двубоя – каза още Караматев. - Момчетата бяха малко нервни заради дългия период без победа тук. Това, че отбелязахме първия гол, ги успокои и вкарахме още две попадения. През второто полувреме се опитахме да задържим същата енергия, не се получи, но в крайна сметка най-важното беше победата и това, че тя дойде с една добра игра".

Специалистът добави, че отборът е имал огромна нужда от тази победа, която ще даде на играчите по-голяма увереност.

"В предстоящата пауза ще наблегнем най-вече на работа в психологическа насока - за повече увереност на футболистите, защото те са добри играчи и подкрепата и увереността им липсваше. Надявам се сега това да се промени и атмосферата около тях да е по-позитивна", каза още Борислав Караматев.