Старши треньорът на Хебър Пазарджик - Любослав Пенев, говори след четвъртата поредна загуба на неговия тим в Първа лига. Пазарджиклии отстъпиха в гостуването си на Арда Кърджали с 3:1 в мач от 10-и кръг на родното първенство.

"Разбира се, че съм спокоен. Играем добър футбол, представяме се достойно. Поредна загуба, четвърта в случая. Първите две от тази поредица е ясно как се случиха, коментирахме го много малко. Само ще се върна с едно изречение – ВАР ни открадна 4 точки, но това не се коментира. А ВАР дефакто трябва да е асистент на главния съдия. ВАР не е главен съдия, а е видео-асистент, което означава помощник. Нали така? Но спирам, това е минало. Направили сме извода. Да, загубихме днес, но новото и малко изненадващо, необясними индивидуални грешки засенчиха нашата игра. Ние играхме много добре в много моменти – в първите 15-20 минути имахме абсолютен контрол върху мача", заяви наставникът на "гробарите".

"Който не е на терена, той не бърка. Няма застраховани. Но аз се радвам, защото малките показват характер и желание и се учат от по-опитните. И така ще бъде, ще продължавам по същия начин. Това казвам – има такива мачове и трябва да се фокусираме да намаляваме този вид фрапантни грешки, които завършват с опасности пред нашата врата или дори с голове", каза още Пенев.

"Ние създаваме положения и имаме подходящите футболисти, за да отбележим гол. Сега има и друг фактор, който също повлия и на двата отбора, а можеше да се получи и един още по-добър мач. В 15:00 часа след обяд играхме, при 35 градуса...това не е професионално и трябва да се промени. Лятото не е свършило. Защо ни е изискването да имаме осветление и това да е важно условие за отборите от А група? Ще се направят мачовете от 6:00, 8:00, 10:00 часа вечерта, или пък от 5:30, 7:30, 9:30. Не е нормално да играем в 3:00 часа на 35 градуса слънце. То е прекалено топло за хората, които гледат от трибуните, какво остава за футболистите", допълни бившият национален селекционер.