Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез беше много въодушевен след третия пореден успех на неговия тим.

"Канарчетата" завършиха полусезона с минимален успех срещу Хебър като домакините в среща от 20-ия кръг на Първа лига.

“Супер. Да завършим сезона с победа е хубаво, но да завършиш по начина, по който го направихме след началото на Ботев, е фантастично, така че поздравления за всички в клуба и за тези фантастични фенове, които не спряха да ни подкрепят. Надяваме се да им дадем нещо обратно за тази подкрепа", започна Керкез.

“Може да бъде и разочароващо, но играхме мач за Купата и там имахме пропуски. Липсваха ни някои футболисти. Футболът е отборна игра и всеки се бори за своето място под слънцето. Днес пропуснахме шансове, но важното е, че създаваме тези положения и съм сигурен, че ще вкараме още голове. Сега ни е нужна добра почивка, не толкова физическа, колкото психологическа и съм сигурен, че ще бъдем по-добри през следващия сезон.

Не знам. Не се връщаме назад. Гледаме напред. Гледаме какво можем да подобрим и работим здраво. Ботев е огромен клуб и винаги трябва да се бори за Европа. Щастлив съм, че Ивелин Попов е част от Ботев и че е капитан, истински лидер. Искам да пожелая успех на моя колега Любослав Пенев. Надявам се, че Хебър ще намери начин да няма тези финансови проблеми и да продължи участието си, защото показаха, че са добър отбор", коментира още той.

“Във всеки отбор е нужно освежаване и нови лица, но съм радостен, че тези играчи израснаха и започнаха да достигат своя потенциал. Ще има движение на трансферния пазар. Не мога да кажа колко играчи ще бъдат привлечени, на кои позиции. Може да има напускащи. За мен най-важното е да продължим по този начин с основната група и след добра подготовка и повече време заедно за подготовка, съм сигурен, че ще бъдем по-добри.

Нашата цел е да бъдем поне на 7-а позиция, за да можем да се борим за баража за Европа. Виждаме и път през Купата, както и другите тимове, които са в този турнир, така че ще се опитаме да вървим по тези два пътя", завърши Керкез.