Халфът на ЦСКА - Тобиас Хайнц, бе избран за Играч номер 1 на Първа лига за месец април. Норвежкият футболист изигра 6 мача за "червените" и се отчете с две попадения.

"Щастлив съм да получа тази награда. Аз се справям добре, има и негативи понякога, но се радвам, че получих тази награда“, каза плеймейкърът при церемонията по награждаването му в Пресклуб "България“.

"Не можем да си обясним, всеки ден говорим за това в отбора, защо се представяме колебливо и понякога сме горе, друг път – долу. Сега се борим за второто място. Особено в последния етап на първенството не се представяме добре. Осъзнаваме го, срамно е, че се представяме така, но ни е трудно да кажем защо се случва това“, каза скандинавецът.

"Не мисля, че това ни афектира, тъй като е нормално да има спекулации и приказки, но това не ни влияе, ние се абстрахираме от това. Мисля, че смяната на собствеността ще подобри работата в клуба, но това ще стане от следващия сезон. Сега обаче тази смяна не влияе на представянето ни като отбор“, сподели Хайнц.

Норвежецът коментира и предстоящия мач с Черно море, който се явява директен спор за сребърните медали.

"Те правят много силен сезон и са отбор, срещу който е много трудно да се играе. Надградиха много спрямо миналия сезон и виждаме, че сега се представят прекрасно, те буквално летяха срещу Лудогорец. Още през миналия сезон разбрах, че това е отбор, който играе добре. Ще се борим с тях за второто място и вярвам, че ще го спечелим, въпреки че сега те са окрилени и ще дойдат за победа, В ЦСКА минимумът е второто място. Все сме втори. Миналата година завършихме втори и това беше минимумът, който можеше да постигнем. Няма да се предаваме, ще се борим да спечелим този мач. Ще видим какво ще се случи до началото на следващия сезон. Аз се абстрахирам от всички спекулации и се концентрирам върху играта си. Фокусирани сме само върху следващия мач. На нас ни се казва да гледаме само към футбола и все още не знаем какво ще се случи следващия сезон. Може би ще има промени, които ще повлияят на отбора, но ние не знаем дали ще има такива", добави скандинавецът.

"Ако от 3 мача с Лудогорец, загубиш 3 – два в редовния сезон и един в плейофите, тогава няма как да бъдеш на върха. Разликата между нас и Лудогорец става по-голяма. Срещу Черно море също загубихме като гост. Този сезон беше много труден за нас. На терена нямаме психологически промени и нямаме разлика с нагласата спрямо тях. Те също са с манталитет на победител, постигнали са много успехи, стигнали са далеч в Европа. На терена искаме едно и също, въпросът е какво се случва извън терена, където може би те се подготвят по-добре. Всеки е готов да поеме отговорността за следващия сезон. Няма значение дали сме норвежци, дали Матей и Юга ще останат. Ние, като футболисти, сме готови да поемем отговорност за представяне на отбора. Това е въпрос на манталитет, упорита работа и представяне на терена, а не на това, кой от коя държава е“, завърши Хайнц.