ЦСКА-София приема Ботев Враца в мач от 21-ия кръг в efbet Лига.

Двубоят е от 17:45 часа и ще бъде ръководен от Радослав Гидженов.

"Червените“ се преместиха за домакинските си мачове на Националния стадион "Васил Левски“ докато тече строежа на новия им стадион, като мачът срещу Ботев ще бъде първо домакинство на Националния стадион.

ЦСКА-София влиза в двубоя от третата позиция в класирането, като е с равен актив с втория – Лудогорец, но шампионите са с мач по-малко.

Успехът за "армейците“ е повече от задължителен, още повече че Лудогорец играе в мача си от кръга срещу лидера Черно море, като изхода от този мач може да завърже битката за титлата още по-здраво.

ЦСКА-София ще опита да прекъсне и негативна серия в първенството, след като в последните си два шампионатни мача е със загуба и равенство.

Ботев са на предпоследното, 15-о място и всяка спечелена точка за отбора ще бъде безценна в борбата за оцеляване. В последните си пет шампионатни мача тимът на Христо Янев има четири загуби.

По време на зимната пауза врачани се подсилиха с шестима нови. С клуба обаче се разделиха основни играчи като Момчил Цветанов, Мартин Кавдански и Жан-Пиер Да Силва.

По традиция ЦСКА-София също бе сред активните на трансферния пазар. Двамата основни нападатели от есента Дюкенс Назон и Майкъл Естрада напуснаха "червените", но любимецът на феновете Фернандо Каранга се завърна. Очаква се бразилецът да започне като титуляр, а в нападение най-вероятно компания ще му прави Матиас Фаетон.

Друг от новите попълнения Улаус Скаршем пък  ще заеме мястото на Марселино Кареасо, който натрупа пет жълти картона и ще пропусне двубоя.

Първият мач между двата тима за сезона бе спечелен от ЦСКА-София с 2:0.