Берое победи като домакин Левски с 2:1 в мач от 15-ия кръг в efbet Лига.

На стадион "Берое“ в Стара Загора тимът на Берое спечели трите точки с два точни удара за цял мач към вратата на Николай Михайлов.

Берое поведе още в 4-ата минута на двубоя с гол на аржентинеца Джани Тоума, който бе изведен от Вини Трибуле на добра позиция. Тоума преодоля неориентираните бранители на Левски и покрай излезлия да го посрещне Михайлов откри резултата в мача.

Левски веднага зареди атаки към вратата на домакините, които така и не успяваха да завършат с точен удар, като пропуски направиха Рикардиньо и Цунами.

Логичното се случи във втората минута на добавеното време на първата част, когато след разбъркване в наказателното поле на Берое Рикардиньо намери Кристиан Димитров, който изравни.

И през втората част Левски бе по-активния отбор, но пропуските пред вратата на Берое продължиха с пълна сила.

Така се стигна до 74-ата минута, когато аржентинецът Сантяго Леандро Годой се възползва от безобразна грешка в отбрана на Кристиан Димитров и с втория точен удар към вратата на Левски за Берое в мача направи резултата 2:1 за домакините.

Дълбоко в добавеното време на мача Цунами пропусна отлична възможност да донесе поне точка за гостите.

За Левски това е четвърта загуба за сезона, като "сините“ остават на четвъртото място, с изоставане от три точки от третия ЦСКА-София.

Берое регистрира шестия си успех за сезона и втори пореден, като е на осмото място в подреждането.