Ръководството на Лудогорец излезе с официално писмо до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, министъра на спорта Георги Глушков, лидерите на политическите партии в бъдещето Народно събрание и президента Румен Радев. В него се критикува поведението на част от публиката на ЦСКА, която бе на стадиона за мача през уикенда между двата отбора.

Клубът също така подкрепи предложението на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков да няма гостуващи фенове при рискови мачове.

Ето какво написаха от Лудогорец в отвореното писмо:

"До Министъра на Вътрешните работи

г-н Калин Стоянов

До Министъра на спорта

г-н Георги Глушков

До лидерите на политическите партии в бъдещото Народно събрание

До Президента на БФС, гр. София

Г-н Георги Иванов

Уважаеми Дами и Господа,

В събота (11 май) Лудогорец спечели своята 13-та поредна титла след победа над ЦСКА-София. Това се случи в мач, игран на "Хювефарма Арена", като хиляди миролюбиви фенове, сред които жени и деца, дойдоха да подкрепят любимия си отбор.  За пореден път обаче празникът бе опорочен от шепа хулигани в гостуващата агитка на противниковия отбор. Въпросните потрошиха множество седалки в сектор "Гости", като хвърлиха бомбички и други опасни предмети по наши фенове и полицаи, с което застрашиха здравето им. Не говорим изобщо за изкъртени плочки и счупени чешми в тоалетните, които ще трябва да се заплатят от ръковоството на ЦСКА.

Многократно сме алармирали институциите, че отдавна е дошло времето за крути мерки срещу футболното хулиганство. Лудогорец неведнъж е бил потърпевш от агресията на самозабравили се младежи, които извършват престъпление уж подкрепяйки любимия си отбор. Наши футболисти и служители са ранявани с камъни и бомбички, докато изпълняват задълженията си. По тази причина няколко пъти сме иницирали дискусии относно вземане на строги мерки се цел опазване живота и здравето на играчи, длъжностни лица и посетители. Но промяна все още няма.  Ние, работещите в Лудогорец, няма да спрем да се борим срещу това, защото агресията ескалира и тя върви с езика на омразата и обидите на етническа и расова основа.

В момента всички политически партии са в предизборна кампания. Моментът е добър кандидат-депутатите да обещаят пред своите избиратели, че още с влизането си в новия парламент ще вземат крути законодателни мерки и всички, които застрашават живота и здравето на хората на спортни мероприятия, ще си получат заслуженото – а най-сраведливото наказание е затвор или доживотни забрани за посещение. Останалото е погалване.

Ръководството на ПФК "Лудогорец“ подкрепя предложението на собственика на ПФК Левски г-н Наско Сираков, който поиска забрана за гостуващи фенове при рискови мачове. Мярката е непопулярна, но необходима.

Ние всички заедно имаме отговорност за запазване здравето, живота и достойнството на посетителите на спортни мероприятия. Вярваме, че държавата лесно ще се справи с шепа гамени стига да поиска.

От ръководството на ПФК Лудогорец“