Равностоен мач. Със загубата пропуснахме голям шанс за допълнително спокойствие в битката за гарантиране на оставането ни в елита. Това заяви треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари след загубата на старозагорци от Локомотив София.

Отборът на Локомотив София победи като домакин Берое с 1:0 в мач от 28-ия кръг в efbet Лига.

"На двата отбора липсваше последния пас в последната третина от играта – анализира южноамериканският специалист. - Ние знаехме и бяхме отиграли подобна атака, при която допуснахме гола, което е най-тъжното. При атаката не стояхме по най-добрия начин. Този гол реши мача. Знаехме, че ще има малко голови ситуации и пред двете врати. Имахме малко ситуации за гол и накрая загубихме“.

Ачиари добави, че през първата част отборът му не е стоял добре в атака.

"Гледахме горе-долу да стоим добре в мача, но в защита нямаше това спокойствие – посочи още треньорът на Берое. - През второто полувреме съперникът се прибра назад и нямахме толкова пространства за нашите атаки. Днес пропуснахме много голям шанс. Ние искаме да си гарантираме мястото в елита. Сега сме в добра позиция. Всичко зависи от нас. От нас зависи в коя група ще попаднем. Няма значение от съперниците в предстоящите мачове, всичко зависи от нашето представяне. Себастиан Вия е играч с много големи качества. Нормално е повечето ситуации в атака да минават през него. Той може както да вкарва голове, така и да прави асистенции“.