Левски приема ЦСКА-София в най-интригуващия сблъсък от 28-ия кръг в efbet Лига.

Двубоят на Националния стадион "Васил Левски“ стартира в 14:45 часа и ще бъде ръководен от Драгомир Драганов.

На стадиона се очакват над 30 000 зрители, въпреки посредствените игри на двата тима напоследък и загубите, които претърпяха в предишните си шампионатни двубои.

По традиция по-голяма активност отново показаха "сините" фенове, които разграбиха всички билети, които се полагат на клуба.

С далеч по-наранено самочувствие в двубоя влиза Левски, който катастрофира с 1:5 в Разград срещу Лудогорец. Хората на Николай Костов получиха четири гола само за едно полувреме. Освен това, "сините“ загубиха в този мач и футболиста, който в момента е в най-добра форма в тима – Марин Петков, който е наказан и ще изгледа двубоя срещу "червените“ от трибуните.

ЦСКА-София се провали при домакинството си срещу Локомотив Пловдив, като играчите на Нестор Ел Маестро бяха безобразни и 1:2 бе най-малкото, което можеше да им се случи на "Васил Левски“.

Не бе случайно, че  феновете на отбора скочиха с викове за оставка към треньора Ел Маестро след малко повече от половин час игра. Тази оставка може да дойде още днес при провал срещку Левски.

В класирането ЦСКА-София е на 3-а позиция, като има аванс от 6 точки пред Левски, които са четвърти.

В първия мач за сезона двата отбора заложиха на сигурно, като приключиха при равенство 1:1. Безлично реми изглежда най-вероятният резултат и днес.

За Левски, освен наказания Петков, на разположение на Николай Костов няма да са и контузените Асен Митков, Фабио Лима и Илиян Стефанов.

При “червените" с травми са Християн Петров и Мартин Стойчев. Невъзстановени са Иван Турицов и Юрген Матей, а Амос Юга е наказан.

За Левски Николай Костов се очаква да започне с Пламен Андреев на вратата. В центъра на отбраната Келиан ван дер Каап и Хосе Кордоба, по фланговете на защитата ще са капитана Вендерсон Цунами и Патрик-Габриел Галчев. В средата ще се разчита на Карлос Охене, Асими Фадига и Патрик Мислович, а напред на Джевад ел Джемили, Рикардиньо и Евертон.  

За ЦСКА-София се очаква Нестор Ел Маестро да не включи нито един българин сред титулярите, които ще са: Бусато, Шакич, Махмутович, Кордоба, Вион, Кареасо, Хайнц, Линдсет, Скаршем, Каранга и Фаетон.