Имахме достатъчно време да мислим с какъв състав да излезем. Малко е странно, че ще играем без типичния централен нападател срещу последния в класирането. Това, с което разполагаме, е достатъчно, за да може да победим Етър в Търново, който предлага доста интересен футбол. Бяха близо да победят своите противници и заслужават уважение. Това коментира треньорът на Левски Николай Костов преди мача срещу Етър.

"Сините“ гостуван на стадион "Ивайло“ във Велико Търново в мач от 25-ия кръг efbet Лига. Двубоят е на 16 март (събота) от 15:15 часа.

"Футболът е игра на епизоди. Желателно е да нямаме епизоди с груби грешки от решение на един футболист – анализира Николай Костов.  – Далеч съм от това, да упреквам Галчев за решението, което е взел в този момент. Може да се случи на всеки. Това беше решаващо да не победим Крумовград. Ако бяхме 11 на 11, отборът ни е способен да променя темпото. Имаме различни стратегии според противниците, срещу които играем. Уроците са да сме внимателни в такива епизоди, за да не се повтарят тези груби грешки, които влияят и на играчите, които са ги допуснали“.

Николай Костов посочи, че в Левски са разузнали добре Етър, като в последните мачове тимът от Велико Търново се е представял добре, без да се защитава така, както е било в първия полусезон.

"Очаквам да продължат до края на шампионата да се борят за оставане в групата. Пожелавам им го. Светослав Петров е добър треньор от младото поколение. И на него пожелавам успех - заяви още треньорът на Левски. - Винаги проверяваме на какви терени играем. Теренът е нашият втори противник. Съобразяваме се от терена. Знаем на какъв терен ще играем. Знаем как да подходим. Съобразяваме се със сигурност от терена“.

"Липсата ми на резервната скамейка не мисля, че е от съществено значение – каза още Николай Костов. - Подготовката за мача се прави през седмицата. Треньорът, с когото работя е наясно с детайлите. Това, че отсъстват нашите играчи – естествено. Нека сме реалисти. За нас е най-важно да развиваме отбора. Някои играчи доста по-късно се включиха в подготвителния период. Имаме много добри футболисти, но не можем да мачкаме наред. Вярваме в играчите и вярваме, че ще се развиват. Ще подобряваме от там резултатите. Убеден съм, че няма как да подценим Етър. Не сме подценили и Крумовград. Може да има подценяваме в отделна ситуация. Те настъпват непрестанно. Настъпват моменти, когато се завишава пулсът на играчите. В момента, когато възстановява своя пулс, може да има отпускане и топката да попадне в този играч, който е в критична зона. Винаги играчите попадат в сложни ситуации. Или оцеляваш, или умираш. Имаме футболисти с достатъчно развит интелект и вярваме, че могат да излизат от трудните ситуации по-добре от противниците. Разклатени сме малко. Имахме благоприятни условия преди мача с Крумовград. Имахме достатъчно публика и не се възползвахме. Колкото и да се правим на смели, трябва да говорим истината.

Предстоят три дни почивни заради националния отбор. Да не ги пишем пет. Почиват всички отбори. Не целим да излезем от ритъм, а да подновим енергията на играчите. Не можем като Лудогорец да сменяме играчи на 2-3 мача. Имаме си нашето виждане за тия неща. Нека не злоупотребяваме с бройките на свободните дни. Защо трябва да се пишат тези неща, не мога да разбера, когато не са верни“.