Христо Янев призна, че вижда позитиви в играта на Ботев Враца, но това още не означава нищо, тъй като отборът не печели точки. Старши треньорът на врачани направи извода след поражението с 1:2 като гост на Етър, което бе четвърто поредно за състава в първенството.

"В цялата работа, която вършим, има позитиви. Показваме интересни неща в атака, но все още допускаме много лесни голове в защита. Работим над това всеки ден. Ситуацята в отбора е тежка, защото нямаме точки. В атака е добре положението, има развитие. Създаваме положения - много добре. Отправяме удари - много добре. Вкарваме голове - това е отлично, но въпреки това не трупаме точки. Аз съм тук да се боря, не да се отказвам. Сигурен съм, че начинът, по който работим, ще ни донесе успех. Но в един момент трябва да изключим главите си и да се концентрираме само върху това, което правим на терена", заяви той.

"В клуба ни осигуряват всичко необходимо. Аз имам пълна свобода на работа. От нас се иска да обединим усилията си, за да направим генерални промени. Трябва да направим така, че да печелим точки. Трябва да мислим върху това, което ни предстои в шампионата. Купата за нас не е приоритет, но мачовете в нея са възможност повече играчи да получат възможност за изява. Трябва да придобием самочувствие, когато играем с отбори, които са по-добре организирани от нас", обясни още специалистът.