Старши треньорът на Локомотив София - Красимир Балъков, говори след победата на неговия тим над Пирин Благоевград. Столичните "железничари" си бяха гарантирали оставане в елита още в предпоследния кръг, но въпреки това днес също спечелиха с 1:0 у дома.

"Ключът може би беше предпоследният мач, който малко или много успокои отбора. Нямаше да е добре за нас, ако се бяхме отпуснали. През първото полувреме не ми хареса играта срещу Пирин и затова направихме промени през второто полувреме", каза Балъков.

"Предварително не може да се знае как ще се развият събитията. Нещата се получиха по най-добрия начин. Ако видим статистиката, която Локомотив имаше преди това, се виждаше, че защитата има много проблеми. За радост футболистите разбраха какво искам от тях. Всички бяха професионалисти от първия до последния ден. Ние с треньорския щаб свършихме толкова важната работа да оставим Локомотив в Първа лига. Има доста неизвестни, които хората, които се занимават с Локомотив трябва да решат за кратко време. Ще трябва малко време може би самите ръководители да са наясно как ще продължи Локомотив. Сигурно ще се водят разговори, ще видим. Знаете, че има отсреща друга страна, която трябва да каже дали е доволна от мен и треньорския щаб. Аз си обичам работата и от първия момент приех Локомотив като една голяма любов, отбор с голяма традиция и за мен е най-важно, че постигнахме целта да останем в Първа лига", добави бившият национал на България.