Стамен Белчев е освободен от треньорския пост на ЦСКА-София.

Специалистът го отнесе след провала на "червените“ в плейофа за място в квалификациите на Лигата на конференциите.

На Националния стадион "Васил Левски“ ЦСКА-София загуби от ЦСКА 1948 с 0:2 в директен двубой за място в Европа.

След мача Белчев хвърли оставка, като от клуба потвърдиха малко по-късно за раздялата със специалиста.

От ЦСКА излязоха с изявление, с което заявиха, че в клуба ще има сериозни промени.

"Изпращаме най-срамния сезон. Пропускахме възможности, правихме грешки и не успяхме да постигнем нито една от поставените цели. Грешките са в нас, осъзнаваме ги и работим усилено върху изчистването им. Оттук нататък предстоят кардинални промени в клуба и отбора. 

Като първо решение – Стамен Белчев и целият треньорски щаб в състав Анатоли Нанков, Стоян Колев, Християн Христов и Кирил Динчев вече няма да бъдат начело на отбора. Разбираме и оценяваме, че тези хора поеха отбора в изключително тежък момент, но ЦСКА има нужда от промяна. 

В най-кратки срокове ще бъдат представени новият треньор и неговият щаб. 

В края на сезона ще се разделим с голяма част от футболистите с изтичащи договори, като сериозно ще преразгледаме и част от съществуващите контракти на някои играчи. Официален списък с онези, с които се разделяме, ще получите в рамките на няколко дни. Оттук нататък фланелката на ЦСКА ще носят само хора, които осъзнават чия емблема защитават и за каква институция влизат в битка. 

Ще има преструктуриране и на ръководно ниво. Предстои обявяването на нови лица и представянето на цялата дългосрочна стратегия за развитие на клуба. През последния месец работим неуморно по привличането на нови, компетентни хора, футболисти с хъс и качества и реорганизирането на процесите в ЦСКА. 

На 10 юни  ще бъде организирана пресконференция, в която ще съобщим всички предстоящи промени в детайл. 

Бихме искали да се извиним на "червената“ общност за представянето ни този сезон. Въпреки това категорично заявяваме, че не толерираме нахлуването на публика на терена и ексцесиите, до които се стигна днес. Всичко това може да има тежки последици за клуба и отбора и да лиши всички ни от това да изживеем заедно по-светлото бъдеще, за което се борим. Винаги сме били благодарни за безрезервната подкрепа, страстта, оригиналните хореографии и любовта, но не можем да си затворим очите пред поведение, което петни името клуба в дългосрочен план. Въпреки негативните преживявания, от които всички ни боли, вярваме, че публиката на ЦСКА трябва да бъде за пример и да се води от "армейските“ ценности".