Отборът на Локомотив (Пловдив) гостува на Етър в мач от 9-ия кръг в efbet Лига.

Двубоят на стадион "Ивайло“ във Велико Търново е от 17:45 часа.

Гостите от Пловдив ще опитат да си върнат първото място в класирането, където временно се изкачи Черно море, като преследват осмата си поредна шампионатна победа. "Смърфовете“ ще опитат и да останат без загубен мач и след деветия си изигран двубой в първенството за сезона.

Домакините от Велико Търново гонят втория си успех за сезона, като ако стигнат до такъв, той ще е втори пореден в шампионата. Отборът е и с мач по-малко.

Треньорът на Етър Емануел Луканов ще може да разчита за мача на завърналия се хърватски нападател Ловре Кнежевич, който бе контузен и пропусна успешното гостуване в столичния квартал "Надежда". Двубоят с Локомотив (Пловдив) пропускат наказаният централен защитник Пламен Димов и възстановяващият се от травма Илкер Будинов.

В лагера на Локомотив (Пловдив) в паузата за националните отбори с тима на Александър Томаш поднови тренировки лекуващият травма Мартин Паскалев. Клубът представи и десето лятно попълнение - френският защитник Оливер Камдем.

Очаква се срещата да бъде най-посетеният досега мач на стадион "Ивайло" от началото на сезон, а за това ще спомогне и гостуващата агитка от Пловдив - чакат се над 600 запалянковци на "смърфовете".