Клубовете поискаха промяна във формата на шампионата в елитната дивизия. Това стана на срещата, която се проведе в централата на Българския футболен съюз (БФС) между представители на клубовете и ръководствата на БФС и Професионалната футболна лига.

На срещата бяха обсъдени предложения за промени във форматите на Първа и Втора лига, като предстои те да бъдат приети от Изпълкома на БФС.

Според направените предложения, елитната дивизия трябва да остане с 16 отбора, но форматът се очаква да бъде променен. Той ще бъде от първа четворка, втора четворка и осмица.

В първата и втората четворка форматът ще е всеки срещу всеки на разменено гостуване. Който заеме трето или четвърто място, в зависимост от Купата, ще играе бараж срещу петия.

В осмицата, където ще бъдат отборите, борещи се за своето оцеляване, ще се играе само по един мач. Два отбора изпадат директно и два ще играят бараж съответно срещу третия и четвъртия във Втора лига.

Предложението Първа лига да бъде намалена като брой отбори бе подкрепено само от пет клуба и не се прие.

Предложение, което бе прието, е мачове от Втора лига да могат да се играят, когато има пауза за националните отбори.

Във Втора лига отборите се увеличават от 18 на 20, като Ботев (Пловдив) и ЦСКА ще вкарат дублиращите си отбори. Предложение за две втори групи от по 12 тима не бе прието.