Треньорът на Етър Светослав Петров поздрави футболистите си за спечелената точка при гостуването на Крумовград.

Отборите на Крумовград и Етър завършиха наравно 0:0 в мач от 14-ия кръг в efbet Лига.

"Футболистите ми дадоха всичко от себе си. Заслужават поздравления.  Хубаво е,че стопираме дългата серия без точки. И другата серия - да не допуснем гол – заяви треньорът на Етър. - Трябват ни точки. Къде една, къде три. Имахме ситуации и греда. Не мога да бъда недоволен. Имахме тежки две седмици. На фона на резултатите не мога да не бъда доволен. За добро или лошо след три-четири дни идва следващия мач. Ако си мислим, че всичко е супер, по-добре да приключваме. Хубавото е, че има промяна.

Предстои ни много работа. За да има промяна, важно е и желанието и отношението на футболистите. В много голяма степен се получиха нашите идеи. Знаехме начина на игра на Крумовград. Имат изграден стил на игра, за което искам да ги поздравя. Искахме да си изчакаме нашия момент, да направим преходи в средната третина. Най-важното е, че не допуснахме гол“.

Треньорът на Етър призна, че липсата на точки оказва допълнително напрежение върху футболистите.

"Няма го това спокойствие в разиграването и притежанието на топката – анализира Светослав Петров. - От там се получават не толкова интересни за неутралния зрител мачове. Всеки гледа да не сбърка. Лека-полека трябва да израснем. Футболът се играе за хората, а играчите трябва да изпитват удоволствие от това, което правят. Футболната кариера е много кратка. Най-важно е да се получи химията между треньор и отбор, за да има резултати. Иначе си говорим, но кой ли те слуша".