Изиграхме силен мач, който трябваше да спечелим. Футболистите ми дадоха всичко от себе си. Демонстрираха хубав футбол и създадоха достатъчно положения. Това коментира след равенството на Ботев Пловдив с Локомотив Пловдив треньорът на "канарчетата“ Душан Керкез.

Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив завършиха наравно 0:0- в 118-ото дерби на Пловдив.

"За Локомотив имаше една възможност. Играхме доста по-добре от тях – посочи още наставникът на Ботев. - Липсваше ни само голът. В последните два мача вкарахме твърде много и днес не съумяхме да се разпишем. Ако играем така във всеки мач, няма от какво да се оплаквам. Не сме доволни, че не спечелихме това дерби“.

Душан Керкез специално благодари на феновете на Ботев за страхотната обстановка, която са създали около дербито.

"Искам да благодаря и на феновете, защото създадоха страхотна атмосфера. Те също дадоха всичко от себе си – не спести похвали на привържениците на тима Душан Керкез. - Много малко ни липсваше, за да спечелим“.

Треньорът на Ботев акцентира, че в отбора му има много млади момчета, които в такива мачове не са научени още да са спокойни.

"Дербито е мач с много емоции. Имаме много млади момчета и тогава, когато трябваше да бъдат по-спокойни, това не се случи – каза наставникът. - Продължаваме да работим. Така искам да виждам моите футболисти. За да спечелим дербито, трябва да играем силно. Съжалявам, че не го направихме, но ще продължаваме да работим. Когато видите представянето на Локомотив от началото на сезона, и начина, по който ние започнахме, ние не бяхме в същата позиция от гледна точка на самочувствие. Те имат повече точки, но съм щастлив от начина, по който играхме срещу тях. Пресирахме ги високо, спирахме им атаките. Така трябва да продължим и попаденията ще дойдат.

Ние се готвихме много отговорно за дербито. Всички момчета са водени от емоцията, защото това не е мач като другите. Няма как да кажа нещо лошо. Просто трябва да работим върху завършващата фаза.

Категорично имаме прогрес. Подобряваме се с всеки изминал мач. За нас проблемът е, че все още ни липсват точки и всяка победа е много важна. Тъжни сме, защото оставам с усещането, че трябваше да победим. Това е фантастичен опит - да усетя вкуса на това дерби. Феновете не спряха да ни подкрепят в нито една секунда. Момчетата дадоха същото от своя страна. Победите ще дойдат със сигурност. Щастлив съм, че бях част от този голям мач".