Ръководството на ЦСКА е провело разговори с всички играчи с изтичащи договори. Това заявиха двамата изпълнителни директори на клуба Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

Това са Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матей, Енес Махмутович, Мено Кох, Фернандо Каранга и Данило Асприля. Орманджиев дори разкри, че бразилският страж се е просълзил, когато е получил предложението за нов контракт.

"Процесите от спортно-техническа гледна точка няма да бъдат стихийни. Времето в ЦСКА винаги е малко. Ще има една последователност и планираност в работата. ЦСКА ще има изявена визия и стил на игра, който ще се следва. Целта е да има видими резултати, които да радват хората. Изискванията ще се завишат към играчите. Дисциплина, ред, ще важи за всички. Кои футболисти ще задържим – те ще са нужните, които трябват“, сподели Филипов.

"С всички футболисти, на които изтичат договорите, са проведени разговори. Има разговори за тяхното бъдеще и всеки един от тях е склонен да преразгледа това, което сме говорили и да прецени дали бъдещето им е свързано с ЦСКА или не“, коментира Орманджиев.

"Имаше футболисти, на които им се насълзиха очите, когато говорихме за подновяване на договори. Конкретен чужденец, на 33 години, вратар“, сподели Стоян Орманджиев, визирайки Бусато.

"Аз изгарям от желание да стана шампион с ЦСКА, а не само на думи“, е споделил Густаво Бусато на шефовете. "При него водещото са не финансите, а проектите и амбицията в клуба“, уточни Орманджиев.