Силно разклатеният тим на ЦСКА-София ще опита да си върне самочувствието при гостуването на Арда в Кърджали.

Двата тима се изправят един срещу друг на "Арена Арда“ в двубой от последния, 30-и кръг от редовния сезон в efbet Лига.

Срещата е от 20:15 часа и ще бъде ръководена от Валентин Железов.

"Червените“ са трети в класирането преди мача, като успех би ги изкачил до второто място за старт на плейофите в "Топ 6“.

Играчите на Стамен Белчев влизат в двубоя след домакинската загуба от Ботев Пловдив (0:1) в първата полуфинална среща от турнира за Купата на България между двата тима. В двубоя "армейците“ тотално разочароваха феновете си с представянето си и сега имат възможност за частичен поправителен пред феновете си.

В състава на ЦСКА-София за мача се завръща Матиас Фаетон, който изтърпя своето наказание заради натрупани картони. Аут за срещата са Иван Турицов, Мартин Стойчев и Християн Петров.

За Арда е ясно, че ще се бори за 7-ата позиция и участие в плейоф за Европа. Наставникът Николай Киров няма да може да разчита на контузения Густаво Каскардо, както и на наказания Христо Митев. До последно под въпрос ще бъде Окезие Ебенезер, който не е напълно възстановен от травма.

Този сезон двата тима се срещнаха вече два пъти. За първенство Арда си тръгна от столицата с точка – 0:0. На четвъртфиналите в турнира за Купата на България ЦСКА-София спечели на свой терен с 1:0.