Столична дирекция на вътрешните работи даде брифинг преди утрешното Вечно дерби между ЦСКА и Левски. Големият мач започва в 16:15 часа и ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски".

От СДВР заявиха, че част от хореографията на двете агитки ще бъде ограничена и обещаха по-строг пропусквателен режим.

"Мерките на стадиона ще бъдат още по-стриктни от миналия път. Буферните зони са по-големи. В случай на инциденти, каквито имаше преди няколко седмици, следващите мерки ще бъдат още по-сериозни. Ограничаваме част от хореографията. Ще има такава, но някои неща няма да се допуснат, като винилите, които са леснозапалими. Няма да има ракети и пиротехнически илюминати по време на мача", каза главен инспектор Иван Георгиев.

Той не изключи възможността при сериозни инциденти сектори с фенове да бъдат изпразвани.

"Ако е необходимо, ще бъдат изпразнени сектори, но се надявам разумът да надделее и феновете да превърнат мероприятието на спортен празник. Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали, така и в центъра и наситено около стадиона. Пропусквателният режим ще е на няколко етапа. Ще има два кръга около стадиона. На първи кръг ще проверява полицията, а на втория охранителните фирми, които са ангажирани от домакина. Ангажиментът на СДВР е съпровод на автобусите на двата отбора и обособяване на резерв за оказване на съдействие на организатора и охранителните фирми“, добави Георгиев.

Вратите на стадиона отварят в 14:15 часа и от полицията призоваха за по-ранно влизане на съоръжението.