Това бе перфектна победа за нас. Свалям шапка на всички играчи. За четири дни работа с отбора, с французи, португалци, българи и всякакъв вид националност в отбора работата не е лесна. Това заяви треньорът на Локомотив (София) Красимир Балъков след победата на отбора над Хебър.

В мач от първия плейофен кръг в Групата на изпадащите, който бе дебютен за Красимир Балъков начело на Локомотив, отборът му победи като гост Хебър в Пазарджик с 2:0.

"Не за първи път влизам в битка за оставане - и с Етър, и в чужбина – коментира още Балъков. - Септември не успях да спася поради други причини. Имам богат опит. Тази победа я даваме на собственика на клуба Иван Василев. Той я заслужава. Посвещаваме я и на феновете, които бяха тук. Ако може да няма разделение между собственици и фенове. Искам да видя още по-добър Локомотив (София). Истината е, че досега не съм бил начело на отбор, който възприема нещата толкова бързо, както е сега“.

Балъков отбеляза, че има проблеми в Локомотив с физическото състояние на играчите, но е важен характера, какъвто са показали срещу Хебър футболистите му.

Треньорът на Локомотив говори и за следващия мач на отбора, който ще бъде срещу Етър.

"Срещу Етър ще бъде много тежък мач – заяви Балъков. - Етър е добър отбор, но го сглобиха много късно и не може да навакса точките, които му трябват. Те предварително си го знаеха, че догодина ще играят във Втора лига и се подготвят за това“.