По-рано днес ЦСКА се похвали с първия си зимен входящ трансфер. "Армейците" привлякоха 25-годишния норвежец Улаус Скаршем от Розенборг.

И докато феновете на "червените" се чудят дали скандинавецът ще бъде поредният преминаващ през София или ще остави нещо зад себе си, оказва се, че преди години Скаршем е попадал в полезрението на тогавашния нов треньор на Ливърпул Юрген Клоп.

Статия на британското издание "The Sun" от 27 септември 2017 г. разказва, че скаутите на "мърсисайдци" са следили 19-годишния талант на Розенборг. По това време спортен директор на норвежкия гранд е бил бившият защитник на Ливърпул Стиг Инге Бьорнеби. Тогава играчът е част от втория отбор на Розенборг, въпреки че е направил дебют за мъжете година по-рано.

В крайна сметка до подобен трансфер не се стига. Важно е да се спомене, че "The Sun" е недолюбвана медия в града на Бийтълс още от края на миналия век. Причината за това е, че таблоидът публикува лъжи относно инцидента на "Хилзбъро" от 1989 г., когато 97 фена на Ливърпул загиват заради слаба организация от страна на полицията и остарялата инфраструктура на стадиона на Шефилд Уенздей.