Данило Дончич, треньор на Локомотив (София), беше много разочарован от поражението на неговия тим от Ботев (Пловдив) в среща от 30-ия кръг на Първа лига, но поясни, че е оптимист относно оставането на тима в елита на родния футбол и през следващия сезон.

"Нелепа загуба. Който е гледал мача може да види, че в определени моменти добре стояхме на терена. Имахме нашите положения. Първите 20 минути бяха горе-долу равностойни. От наш корнер се получава контраатака, където знаехме, че футболистите на Ботев, са много бързи и опасни. Хванаха ни на контраатака и вкараха гол. Така се получи и в края на първото полувреме. Получаваме много лесни голове, а много трудно създаваме положения. Второто полувреме искахме да излезем както срещу Левски, когато направихме равен. Мисля, че първите 20 минути на второто полувреме играхме добре. Натиснахме Ботев. Те добре се защитаваха и пак контраатака, индивидулна грешка в средата на терена, и 3:0. Мачът приключи там. Всички желаем да не сме в тази ситуация. На нас не ни трябва красив футбол, а точки", започна Дончич.

"Аз съм оптимист. Не може да изпаднем. Смятам, че само трябва да поправим някои неща отзад. Докато не ме изгонят, оставам. Много тежък противник (б.р. Хебър). Противник, който играе много добре вкъщи. Ако сме ги били един път там, защо да не ги победим пак", добави наставникът на Локомотив София.