Шампионът Лудогорец приема Хебър в мач от 15-ия кръг в efbet Лига. Мачът ще бъде ръководен от най-високо котирания роден арбитър Георги Кабаков.

Двубоят в Разград е от 18:15 часа, като ще бъде пореден дебютен двубой на "Хювефарма Арена“ за Георги Дерменджиев начело на Лудогорец.

Специалистът, който в началото на седмицата замени Ивайло Петев начело на Лудогорец вече дебютира, като това стана при загубата на отбора с 1:3 от Фенербахче в груповата фаза на Лигата на конференциите.

Отборът от Разград ще се връща към победите, след като в предишния си шампионатен двубой завърши наравно 0:0 с Арда, което коства и главата на Ивайло Петев. Футболистите на Лудогорец имат и допълнителен повод да търсят пълния успех, тъй като изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев празнува 50-годишен юбилей.

Шампионите са пети в класирането, като изостават с две точки от четвъртия Левски, но и са с два мача по-малко от "сините“.

Тимът на Хебър, който е в серия от три поредни успеха - два за първенство и един за Купата, е на 9-ата позиция.

Основният проблем пред Лудогорец е контузията на централния бранител Ноа Сонко Сундберг. Очакванията са бившият играч на Левски да отсъства от терените поне до края на годината.

В лагера на Хебър големият отсъстващ продължава да е голмайсторът на тима Георги Николов, който бе наказан за пет мача в срещата с Етър, но впоследствие санкцията бе намалена на три срещи. Октай Хамдиев се възстановява от операция и все още е далеч от завръщане.