Локомотив Пловдив по всяка вероятност ще отвори южната трибуна на своя стадион в началото на октомври. Очакванията са това да стане за домакинството на ЦСКА от 12-ия кръг на Първа лига.

"Конкретен отговор на този въпрос може да ви даде строителната фирма, но от разговор с тях научих, че целта е тази трибуна да бъде пусната в експлоатация за дербито срещу ЦСКА, което мисля, че се пада на 2 октомври. Надяваме се дотогава всичко документално да бъде изчистено, защото трибуната като строителни дейности вътре и вън, където е самата публика, са завършени", заяви пред Дарик радио и dsport изпълнителният директор на "черно-белите“ Павел Колев.

"Има обаче доста документация, която трябва да се изчисти, за да може всичко да бъде приведено съгласно законовите разпоредби. Надявам се това до края на месеца да се случи и на 2 октомври да можем да приемем публиката на ЦСКА в гостуващия сектор, а защо не да продаваме билети за Южната трибуна и за нашите привърженици“, допълни още изпълнителният директор на пловдивчани.