Председателят на сдружението "Левски на левскарите" Димитър Костадинов поиска мажоритарният пакет акции на клуба от Наско Сираков. Това се случи на пресконференция, на която братът на един от тарторите на Сектор "Б" - Любомир Костадинов, отправи тежки критики към мажоритарният собственик на "сините".

"На 2 декември се проведе среща между членовете на сдружението. Беше потвърдено чрез гласуване изконната стратегическа цел на организацията, а именно да върнем Левски на левскарите. Тази свята цел е препотвърдена и е приета като стратегическа такава. Ще се борим до нейното постигане. Съвсем скоро сдружението ще придобие пакета от акции, които в момента са собственост на Тръст "Синя България" и "Левски на левскарите" ще стане миноритарен собственик. Това е символичен акт. Голямата цел е мажоритарният пакет от акциите на клуба. Ще дам отговор на най-важния въпрос, който вълнува синята общност. Как ще издържаме клуба, когато изпълним тази свята цел? Ще кажа така. Ние сме учредени още миналата година. В постоянна комуникация сме със стратегически партньори. Богати хора и компании, които са готови да участват в наш общ проект и да инвестират в клуба чрез придобиване на миноритарни дялове. Има една основна пречка, която спира и прави невъзможно постигането на реални договори. Това е, че клубът се притежава от едно лице, което е в тежки финансови зависимости от една компания, която е на входа и на изхода. Това са нещата. Няма как да кажа кои са тези компании. Не сме собственици на клуба. Няма как да назоваваме имена“, каза Костадинов, след което подхвана темата Станимир Стоилов.

"Към днешна дата Станимир Стоилов освен че е член на Сдружението, е член и на УС. Не мога да отговоря какви са шансовете да се завърне, но ще дойде времето Стоилов да заеме мястото си в Левски. Ако си изпълним целта, няма да има сила, която трети път да го изгони от Левски. Не вярвах, че ще се случи, но стана. Това може би беше най-тъжният момент в живота ми като левскар“.

"Чисто технически нещата са пределно ясни. Обявих ги на 13 март след първата ни пресконференция. Тогава поставихме ултимативно условие, че който лъже, е редно да напусне. Тези, които казаха истината, бяха отстранени, а този, който излъга – остана. Аз казах, че единственото достойно действие, което нашият мажоритарен акционер може да извърши, е да депозира акциите в клуба или на юридически език да подпише едно джиро и акциите, които му бяха дадени безвъзмездно да станат собственост на Левски. Вторият най-голям акционер ще свика избори и ще се избере демократично ново ръководство. Така може да бъде реализирана целта ни“, заяви Костадинов.

"Всички наши решения, които изпълняваме, са взети заедно с участието на господин Стоилов. Той е в дистанция, но ние комуникираме. Случва се много лесно. В непрекъсната комуникация сме. Той е член на УС. Ние си работим по нашия план. След срещата на 2 декември беше редно да обявим какво се е случвало на срещата. Беше важно да потвърдим изконната си цел. Ние уклончиво говорихме, че Левски трябва да се върне там, където са ни го завещали. 1944 година клубът беше отнет от хората, които го развиха. Стана собственост на едно лице и започна да се прехвърля по недостоен начин. Особено при последния случай. Помним грозните сцени на жълтите павета. 100% от присъстващите гласуваха "За“. Не очаквах. В момента тече анкета в интернет. Само един отговори с "Не“. Много е лесно в социалните мрежи с фалшиви профили да се говори. Напишете си трите имена и се подпишете. Решихме, че трябва да излезем тук и да кажем на всички какво правим. Това, че ръководството на клуба реши да дава пресконференция след месеци затишие, си е тяхна работа. Не ни влияе на нас. Очакваме нова орбита, каквото и да означава това“, продължи той.

"Притеснява ни разделението на публиката, но отговорност носи ръководството и мажоритарния акционер. Той накара Станимир Стоилов да напусне. Условията не го устройваха на работа. Каза го. Не е съгласен с начина, по който се управлява Левски и да доминират хора от външна компания. Затова напусна. Стоилов е име, човек с достойнство и реши, че няма да участва в поредното загробване на клуба. Той е единственият човек, който може да обедини публиката на Левски. В момента, в който Мъри се върна, започна да преподава и дразгите отидоха на заден план. Всички скандирахме името му. Центърът на власт е извън "Герена“. Това е ясно на Стоилов и на нас. Той се бореше с това и като видя, че няма как да спечели тази битка, реши че няма да е част. Няма как напрежението да се потуши. Сърцето на левскарството вече не е с нас – нито на трибуните, нито на резервната скамейка“.

"Най-голямата грешка на Сираков е една. Причините да се правят такива грешки са по-дълбоки. Фактическата грешка е, че управляващите клуба решиха, че няма да дадат пълната оперативна власт на Стоилов и Ивайло Ивков. Решиха, че не могат да си го позволят. Казаха, че не може да се случи. Произтича грешката от несправедливата и неадекватна за клуб като Левски форма на собственост. Левски продължава да се управлява тоталитарно. Левски трябва да се управлява по демократичен принцип. Не е виновен настоящият мажоритарен собственик за това. Не съдим определен човек“, заяви председателят на УС на "Левски на левскарите“.

"Рано или късно ще се стигне до протест, като ще направим всичко възможно да не се стигне до крайности и до грозни сцени. Всичко е в ръцете на тези, които вършат безобразията. Нещата не ескалират и изглеждаме като европейска публика. Този манталитет обаче предизвиква непримиримост към гаврата с ценностите, които изповядваме. Няма да призовавам за протести и безредици. Ако това продължава, протестът ще ескалира в по-категорична посока. Трудно ми е да давам срокове. Не зависи от нас. Напрежението расте. Резултатите на отбора виждате. Връщане назад няма. Да се надяваме, че няма да се стига до неприятни неща“, каза още Костадинов.