Ръководството на Арда (Кърджали) работи по финализирането на привличането на Ел Мами Тетах, като той ще играе под наем в Арда още един сезон. Футболистът е собственост на Аланияспор. Футболистът в момента разрешава визов проблем, след което ще може да играе за Арда. Това заяви пред сайта на клуба от Кърджали спортният директор Ивайло Петков.

"Селекцията остава отворен процес, но това го казвам неслучайно, защото има доста сериозен интерес към футболисти на Арда – побърза да добави Петков. - Под сериозен означава, че има конкретно предложение. Остава да се разберем клуб - клуб, както и футболистът да се съгласи да направи тази нова крачка в неговата кариера. Ако този трансфер се случи, ние ще реагираме веднага и ще привлечем нов играч на негово място“.

Петков коментира трансфера на Светослав Ковачев от Арда в руския Ахмат.

"Това е сериозна реклама за работата в клуба ни, тъй като български футболиститрудно се продават извън България – заяви спортният директор на Арда. - Искам да кажа, че руската Висша лига е на доста високо ниво, като изключим всичко, което се случва в тази държава. Аз съм играл там и знам за какво ниво, и професионализъм става дума“.

Шефът на Арда внесе яснота и около напусналите през лятото играчи.

"На Алекс Петков му изтече договорът и въпреки, че му предложихме няколко пъти, той беше категоричен, че иска да продължи своята кариера извън България – каза Ивайло Петков. - Другият, който излезна в чужбина е Милен Желев. Той имаше договор за още една година. Желев е един от футболистите, които са дали много за отбора на Арда. Дойде при нас и ни казва, че има вариант да играе в чужбина. Той все пак е на години и ние решихме да му дадем шанс да пробва късмета си зад граница, след което прекратихме договора. Що се отнася за другите футболисти, на тях им изтекоха договорите и по преценка на треньорското ръководството, те не бяха подновени. Лично според мен отборът бе запазен на 90%, взехме български футболисти, каквато е и нашата политика. Ще продължим да залагаме на млади български играчи, а за чужди ще взимаме едва, когато или няма български такива за даден пост, или те не искат да преминат в Арда“.

Ивайло Петков заяви, че целта пред тима е всяка година да надгражда това, което е постигнато предишната година. Това означава, че за този сезон задачата е място в първата шестица и вариант за участие в Европа.