Левски гостува на Пирин Благоевград в мач от 21-ия кръг в efbet Лига.

Двубоят на стадион "Христо Ботев“ в Благоевград е от 17:00 часа и е поверен на Никола Попов.

"Сините“ подновяват шампионата със сериозен тест, гостувайки на борещия се за спасение Пирин, който влиза в двубоя от 14-ата позиция и само с 1 спечелена точка в последните си 3 мача за първенство.

Левски е на 6-ото място, като подновява борбата си за оставане в "Топ 6“ след два поредни шампионатни успеха.

През паузата гостите продадоха най-добрият си футболист Уелтън, който бе човекът-отбор и сега ще търсят новото си лице без него. Продадени бяха и Роналдо, Дарлан и Жереми Петрис, а извън сметките на треньора Николай Костов е и доскорошният капитан на отбора Андриан Краев.

На новите при "сините“ ще е нужно време за напасване, което е допълнителен проблем за Николай Костов и щабът му.  

Специалистът се очаква да се довери на Пламен Андреев на вратата. В отбрана фаворити са Хосе Кордоба, Килиан ван дер Каап, капитанът Вендерсон Цунами и Патрик-Габриел Галчев, който направи силна подготовка.

В средата се очаква да играят Асен Митков, който днес празнува 19-ия си рожден ден, новопривлеченият Карлос Охене и Джавад Ел Джемили. С по-офанзивни функции ще са Илиян Стефанов, Марин Петков, който също впечатли по време на подготовката, и Рикардиньо.

В Пирин също търсят ново лице, след като бе сменен треньорския щаб и официален дебют начело на отбора днес ще направи украинецът Олександър Бабич.

По традиция Левски играе трудно в Благоевград,

Последният сблъсък между тези съперници на стадион "Христо Ботев" завърши без победител - 1:1.