Старши треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев даде интервю за клубния сайт след края на лагера в Кипър и преди последните две подготвителни седмици за началото на шампионата.

"Мисля, че се получи много добра подготовка и много добър лагер в Кипър. Момчетата се стараха много. Видяхме, че може да сглобим добър отбор. Селекцията тече така, както искахме, всичко е ок засега. Хубавото е, че на този лагер бяхме всички заедно – отбор, ръководство, нови футболисти. Проведохме много разговори, изпитахме различни емоции. Това обединява една група. Сблъскахме се със силни отбори. Видяхме какво е да играеш с отбори ниво Шампионска лига и това трябва да ни обогати.

Все още търсим още един централен защитник. Това е позицията, на която ни трябват опции. Всеки се стреми да се впише по най-бързия начин. Новите бяха приети добре. Започнаха да работят така, както искаме. Надявам се в най-скоро време да видим най-доброто от тях“, заяви Янев.

"Сглобяваме нов отбор и е логично за това нещо да е необходимо малко повече време. Съвсем различно е, когато имаме такова, за да работим с всеки футболист и всеки да се напасне към това, което правим. За мен беше важно да видя отбора като колектив“, допълни той.

"Имам пълното доверие на футболистите. Искам да разберат, че вярваме в техните качества. Правя всичко възможно във всеки момент да доказвам онова, което говоря. Доверието се печели с действие, а не с думи. Това се отнася и в двете посоки.

Хубаво е, че разполагаме млади играчи, които имат качествата и се развиват. В точков актив ситуацията не е благоприятна, за да могат те да влязат и да започнат да играят веднага. Това, че те тренират с първия отбор означава, че клубът обръща внимание на собствените си кадри и иска да ги развива“, похвали той ръководство и футболистите на тима.

"Няма никакво значение кой какви шансове дава на нашия отбор. Ние трябва във всеки момент да се борим за онова, което ни интересува нас“, завърши Янев по повод старта на втория полусезон с двубоя срещу ЦСКА-София.