В първите минути на мача играхме като жени, а в момента в мачовете трябва да се пуска кръв. Това заяви разочарованият от поредната грешка стъпка на тима си треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш.

В мач от 15-ия кръг в efbet Лига отборите на ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив завършиха наравно 1:1.

Специалистът не спести остри думи към Алфа Конате, който не подаде на съотборник на празна врата, определяйки проявата му като егоистична.

 

"Това си беше наш мач – коментира треньорът на Локомотив Пловдив. - Това е етап от първенството, когато трябва да се сбиеш, да пуснеш кръв. Но това, което направи Алфа, е престъпление. В мача с Берое и днес, просто не знам колко голови положения създадохме и не можехме да ги отбележим. Няма да се крия зад малшанс, защото проблемът е в нас“.

Томаш отчете и по-дългата скамейка на съперника, посочвайки, че ЦСКА 1948 разполага с футболисти за три отбора.

"Имаше също така и някои интересни съдийски отсъждания днес, които не знам как се случват – не пропусна да засегне и темата за съдийството наставникът на Локомотив. -  Но мога да повторя – радвам се за реакцията, накараха ме да си събличам якето на пейката. Но също така не бива да пропускам и публиката, която ги вдигна. От доста време след кръга няма да сме на първото място и дано падне една тежест от нас. Ще допускаме грешки, но това е плод на израстването. Искам да благодаря на публиката, те са сърцето и душата на отбора.

Сдадохме първата позиция. Как ни влияе напрежението от това ли? То е в подсъзнанието на футболистите. Започнаха да звънят агенти, да звънят приятели. А в първите 20-22 минути направихме доста непредизвикани грешки. Това ни показва, че не сме изцяло в мача. Но после поговорих на висок тон и направихме нужните корекции, след което нещата се получиха. Опитвам се да обясня на футболистите, че ние сме колектив, нямаме силни единици. И това искам да го кажа на футболистите – ние играем заедно, но ако някой греши – другият да му помогне. Когато не си подадем на празна врата, това е престъпление срещу нашия отбор и затова съм бесен".

Александър Томаш говори и за предстоящия мач срещу Ботев Пловдив.

"Генерално ние колко сме отбелязали и те колко са вкарали до тука – посочи Томаш. - Да, те разполагат с доста добри футболисти, минаха през катаклизми. Аз изживях дербито три пъти – моментната форма не е важна. Това е мач за града и за публиката ни. Това е мач на грешки".