Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари обяви, че вече е планиран следващия сезон със собственика на клуба Ернан Банато.

Заралии ще започнат подготовката на 11 юни, като ще присъстват всички футболисти с изключение на Себастиан Вия и Вини Трибуле.

"Сезонът завърши с постигната цел на клуба. Когато говорих за първи път с Ернан Банато, беше от три месеца в клуба, той ми каза, че целта пред клуба е да се опита да запази елитния си статут, като направим добър сезон и гарантираме мястото си в Първа лига много по-рано, а не както отборът беше страдал през миналия сезон, играейки бараж", сподели Ачиари пред "Дарик".

"На този етап единствено Вини Трибуле няма да остане. Всички останали имат договори и трябва да присъстват на първата тренировка за сезона. След това вече ще преценяваме и ще взимаме решения за окомплектоването на състава за следващия сезон."

"Трябва да сме реалисти. И реалността е, че Вия има договор с нас днес. Но той е футболист, от който се интересуват много отбори. Не само в България, но и в други страни. Реалността е, че Берое много трудно ще го задържи", призна Ачиари.