Ботев (Пловдив) приема Славия в мач от 8-ия кръг в efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив е от 21:30 часа. Съдия на мача ще бъде Волен Чинков.

Тимът на Ботев ще направи пореден опит да стигне до първата си домакинска победа за сезона в шампионата. Дотук "канарчетата“ изиграха три мача на своя стадион, като загубиха и трите.

Това ще бъде и първи домакински мач на тима, в който отборът ще бъде воден от временния наставник Рафаел Ферейра. В дебютния мач на португалеца начело на отбора Ботев измъкна победа като гост над Етър във Велико Търново.  Това бе и първа победа на отбора за сезона в шампионата.

Славия също има само един спечелен мач от началото на сезона, като "белите“ са с мач по-малко. В последните пет мача на отбора тимът има четири загуби и едно равенство, като последните три двубоя бяха загубени. Слабите резултати на отбора предизвикаха и недоволството на феновете на отбора, които поискаха оставката на треньора Хосе Мария Бакеро.

През миналия сезон двата тима се срещнаха общо пет пъти - четири пъти за първенството и един път за Купата. В тези срещи “белите" победиха два пъти, “канарчетата" веднъж и две срещи завършиха наравно. Последният двубой на “Колежа" се игра в края на май месец и завърши без попадения.