Юношата на Левски - Марин Петков, спечели наградата за Футболист номер 1 на месец февруари в Първа лига. 20-годишният офанзивен футболист отбеляза два гола при победите над Пирин Благоевград и Арда.

"Левски ще покаже на терена къде е мястото му в крайното класиране, а не на думи", заяви нападателят на "сините".

"Всеки един човек, а и най-вече спортист, има спадове и възходи. Това е нормално нещо в живота и важно е как ще го преодолееш. В последния мач отпаднахме физически през второто полувреме. По-важното обаче е, че не допуснахме гол и взехме трите точки. Сега ни предстоят най-приятните за мен дербита в България с ЦСКА и Лудогорец. Надявам се да излезем благополучно от тях. Надявам се да издържим физически. И ние, и треньорите, правим всичко по силите ни", каза още футболистът от Етрополе.

"Надявам се да развалим негативната серия срещу Лудогорец. Негативна е, но сериите са за това - за да се развалят", продължи нападателят на младежкия национален отбор.

"Не мисля, че трябва да говоря за амбициите ни. Стремим се да играем все по-добре, да си изграждаме стила и да печелим максимален брой точки. Не мисля, че трябва да се изхвърляме с изказвания. Стремим се да побеждаваме във всеки мач и да доминираме над съперниците. Мисля, че статистиката е показателна. Треньорът изисква от нас да играем съвременен футбол, както е на запад - с повече движение и ротации", добави Петков.