Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не иска неговите футболисти да изпадат в еуфория преди дуела с ЦСКА. Както е известно, ако "орлите“ не загубят, ще станат шампиони за 13-и пореден път и на теория.

"Докато не свършим работа, нищо не можем да кажем предварително. Ще изчакаме да се изиграе този мач. Мисля, че ще стане добър мач пред много публика“, започна Дерменджиев на пресконференцията преди мача. "Аз не искам да го разрешавам това на моя отбор и поддържам тезата, че ние трябва да бъдем достатъчно умни. Лично очаквам, че противникът ще бъде изключително мотивиран да докаже себе си, но ние сме готови за това нещо“, каза той относно ЦСКА.

По повод кондиционната подготовка на Лудогорец, опитният специалист каза: "Да, всички са в много добра кондиция и чакаме мача. Стамен е добър треньор, но е съвсем отскоро. Може би ще му трябва време, за да вкара своята идея, но въпреки всичко, аз виждам промяна“, заяви Дерменджиев за старши треньора на "армейците“ Стамен Белчев.

Относно тактиката, която Лудогорец ще предприеме за дербито с ЦСКA, Дерменджиев заяви: "Естествено, това са много големи подробности, които не може да се обяснят пред такава аудитория. Ние си имаме определен стил на игра и се придържаме към него“.

Опитният специалист беше попитан и за своята лична серия от 12 мача без загуба от ЦСКА. "Така е, това дава самочувствие, но всеки мач е специфичен и ние тръгваме за победа“, каза той.

Дерменджиев коментира фактът, че ако Лудогорец спечели титлата, няма да бъде награден утре. "Ние имаме респект към противника. Не сме си свършили работата изобщо, така че нямаме предварителна подготовка за награждаване и празнуване“, завърши треньорът на "орлите“.