Иван Колев днес официално беше представен пред медиите като нов старти треньор на Славия.

Това се случи на пресконференция на стадион "Александър Шаламанов“ в "Овча купел“. Третият му престой начело на "белите“ ще започне с гостуване на Локомотив Пловдив в събота, 23 септември от 17:30 часа.

"Не е едно нещото, което трябва да променим. Няколко са. Не е мястото сега да ги изброявам. Може би кондицията ще бъде малко подобрявана. Досега отборът действаше с променена система, сега се връща към старата система“, започна Колев.

"Не е коректно кой е бил най-големият проблем. Ясно е каква е историята, щом се стига до треньорска смяна. Всеки треньор има свои виждания и възгледи. Много е важно как ще излезем от тази ситуация. Проведох трети ден подготовка. Много съм доволен от работата на играчите, демонстрираха голямо желание за работа и тренировки. Това е много сериозна основа, на която да се стъпи“, продължи той.

"Настроението в съблекалнята вероятно не е било много добро. Когато за първи път се срещнах с футболистите, уточнихме, че настроението има влияние, но не с него идва промяната. Трябва без да мислим къде се намира сега отборът, важно е да се концентрираме в конкретния мач“, сподели още специалистът.

"Не мога да преценя точно какво се случва. Предполагам, че всеки отбор е поставил задачи пред треньора и ако не се изпълнят, вероятно затова се стига до промени. Работата на треньора е много тежка и оценка за работата му пишат резултати“, заяви новият наставник на "белите“.

"Не е лъжа, че няма подходящ момент за треньора. Има значение кои са съперниците само от тактическо естество. Ако твоят отбор е добре подготвен, другото няма значение. Важно е да се настроим добре. Противникът е без значение - можем да играем с Реал Мадрид, Барселона, Левски, детска градина, няма значение, трябва да подхождаме максимално сериозно. Уважаваме Локомотив Пловдив. Гледал съм всички мачове от efbet Лига този сезон, не само на Славия, разликата е много малка, играе се много труден футбол, може да не е от високо майсторство, но е много труден.“

"На практика проучвам състава в момента. Сблъсквам се с неща, които не съм знаел, но ще ми трябва време, за да уточняваме какво да правят играчите на терена. Това са играчите и търсим промяна в резултатите, в поведението, в играта. Това е положението“, завърши Иван Колев.