Бившият президент на ЦСКА - Александър Томов, коментира актуалните събития в българския футбол.

"Да се вземе титлата в нашия шампионат не е леко, разбира се. Лудогорец разполага с много привилегии, които другите отбори нямат. Това е следствие на една дългогодишна политика на БФС, на ръководството на Лудогорец, което заема ключово място в Съюза", заяви Томов пред "Спортал".

"Двата основни клуба, които носеха престиж на България – ЦСКА и Левски, бяха ударени последователно и неколкократно. Естествено, това влияе и води до спад на целия български футбол. Многократно съм говорил за намесата на политиката във футбола".

"Това, което се случи първо с ЦСКА, а после с Левски, е безпрецедентна намеса на политиката през БФС във футбола, което е нарушение на всички устави на УЕФА. Това, което направи Станишев и групата около него с ЦСКА през 2008 година – да отнемат лиценза след титлата, с помощта на Борислав Михайлов и една група лица, то в крайна сметка се обърна срещу тези лица."

"През 2014-а при шест точки пред Лудогорец на есенния полусезон, срещу мен започнаха безпрецедентна атака – медийна, по телефоните, финансова, само с една цел – да не станем шампиони. Имаше заплахи, публични някои, подкупиха определени фенове, отборът се срина и Лудогорец стана за пореден път шампион. Това е истината", допълва Александър Томов.