Двамата изпълнителни директори в ЦСКА - Филип Филипов и Стоян Орманджиев заявиха, че "червеният" клуб няма абсолютно никакви финансови задължения към НАП или към фирми на бившият шеф на "Армейците" Гриша Ганчев.

Двете ръководни фигури в клуба дадоха обща пресконференция за медиите на Националния стадион "Васил Левски".

"Погасени са задълженията към НАП. Не разсрочени, а погасени. Дължим 0 лева. Нямаме информация за задължения към семейство Ганчеви. Когато такива сериозни бизнесмени прехвърлят акции помежду си, те първо си изчистват взаимотношенията. Те отстъпиха своите акции абсолютно безвъзмездно и аз искам да им благодаря като ЦСКА-р за нещата, които се свършиха през последните години. Много често вие виждате само върха на айсберга, а отдолу стои мнго работа и лишения в личен план, за да се свърши работата", заяви Орманджиев.

"Одит правим всяка година и той е свързан с лицензирането. Веднъж в годината е генерален одит, а на всеки три месеца се правят отиди, за да се види как вървят нещата. Това са важни данни, които трябва да се следят и няма да стигне времето, ако влезем в подробности. Финансовият феърплей става по-стриктен. Одитът е направен и ние сме наясно със задълженията, приходите и как се процедира в клуба. Ние не сме от вчера в ЦСКА и сме наясно с процесите“, допълни още той.

Неговият колега Филипов допълни:

"Нямаме проблеми. Обезпечени сме финансово. Дали ще се завишава бюджета, зависи от нуждите на клуба. Това ще се реши през лятото", каза Филипов.

На пресконференцията стана ясно, че легендата на клуба Христо Стоичков запазва своят процентен дял от акциите.