Деветима футболисти на ЦСКА получиха повиквателни за различни отбори, чиито цветове ще защитават.

Иван Турицов попадна в състава на националния селекционер на мъжкия представителен тим на България Младен Кръстаич, за предстоящите двубои срещу Литва и Албания. "Лъвовете" приемат Литва на 14 октомври от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" в евроквалификация за Евро 2024. Три дни по-късно, на 17 октомври ще гостуваме в Тирана на Албания в приятелски мач.

Християн Петров и Станислав Шопов са с повиквателни от селекционера Александър Димитров за младежкия национален отбор до 21 години. На младите "лъвчета" им предстоят домакински мачове срещу Германия, на 13 октомври и срещу Косово на 17 октомври в европейски квалификации за форума през 2025 година. Двубоите ще се играят на стадион "Александър Шаламанов" в София като първият (срещу Германия) е с начален час 19:15 часа, а вторият (срещу Косово) стартира в 18:30 часа.

Нападателят Дюкенс Назон е поканен да защитава честта на Хаити за гостуването на Суринам на 12 октомври и домакинството на Ямайка, което е насрочено за 15 октомври.

Матиас Фаетон ще играе за родината си Гваделупе в мачовете срещу Санта Лучия, които ще се играят на 12 и 15 октомври. В първия мач тимът на Фаетон ще гостува, а във втората среща ще е домакин.

Бранителят Енес Махмутович отново бе повикан за лагера на Люксембург за евроквалификациите срещу Исландия и Словакия. За 13 октомври е насрочен двубоят Исландия - Люксембург, а за 16 октомври - Люксембург - Словакия.

Младите армейци Васил Каймаканов и Божидар Петров са получили повиквателни за юношеския национален отбор на България до 17 години за следните три мача:

25.10.23 г. - България - Босна и Херцеговина

28.10.23 г. - България - Унгария

31.10.23 г. - България - Андора

С повиквателна за състава ни до 19 години е и Илиан Антонов, който ще вземе участие в приятелските турнир в Хърватия, който ще се проведе от 8 до 17 октомври.