Българският футболен съюз (БФС) поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново по случай 100 години от основаването на Етър.

Ето какво споделиха в сайта си от футболната централа:

"Всичко започва на 24 април 1924 г., когато в сградата на тогавашната Девическа гимназия във Велико Търново се свиква Общо събрание на футболните деятели. Целта на събитието е съществуващите вече клубове в града да се обединят. Всички присъстващи гласуват единодушно, а след това се провежда дискусия за името на бъдещия клуб.

"Събранието беше много бурно и масово посетено. Направени бяха три предложения за име на новия обединен клуб – Янтра, Орлов връх и Етър. След много горещи спорове клубът получи славянското име на река Янтра – Етър", разказва в спомените си Никола Илиев. От този ден започва историята на "болярите", изпълнена с много славни страници.

Незабравими за всички привърженици остават шампионската титла и Купата на БФС през 1991 г. Цяла България пък помни и се гордее със създаването на петима емблематични национали. Красимир Балъков, Трифон Иванов, Цанко Цветанов, Илиян Киряков и Бончо Генчев записват със златни букви имената си и донасят на всички привърженици куп незабравими мигове, сред които и най-големия успех – четвъртото място на САЩ’94.

Етър ще отбележи своя стогодишен юбилей с богата програма, гвоздеят на която е двубоят под надслов "Звездите на Етър" срещу "Звездите на България". Дългоочакваният мач е в четвъртък (25 април) от 19:00 ч. на стадион "Ивайло".

"Честит юбилей, "боляри"!", гласи съобщението.